Utstilling på Sula 2018

Hallo, lille hus

120x24cm

Sula ligger helt på kanten av "sivilisasjonen". Her kommer alt været fra havet inn, og møter oss som bygger hus. Jeg har en liten gutt som har gitt meg mønsteret for tittelen på dette bildet: "Hallo, lille...", er noe han ofte lar lekene sine si til hverandre.

Heimheia, bakom fyret

120x36cm

Det lille huset på heia ligger i menneskets "rette element": vi er, tross alt, knyttet til jorden. På dette bildet kan du, i hvert fall når det er printet i full størrelse (120 x 36 cm), se Sletringen fyr. Selv Norges høyeste fyr blir en bitteliten nål som stikker opp over den mørkeste flekken til venstre i horisonten på bildet. Og mellom disse byggverkene ligger havet og landet hvor vi mennesker lever – og dør. Sletringen fyr ble så høyt etter Titran-ulykken 1899, hvor 141 fiskere omkom.

 

Vekstduk og tang

60x40cm

Naturligvis er forsøpling svært skadelig, både for miljøet og ikke minst fordi atferden er et stadig blødende sår i menneskets karakter. Jeg håper imidlertid at det også går an å dvele ved de historiene som havet forteller, når det gir oss våre egne ting tilbake som drivgods langs stranden. At vi kan utforske de estetiske sidene som møter oss, om vi bare skjerper blikket. Jeg synes jeg ser dans. Og vekstduken som omfavner et stykke tang – var det jordbær inni der tidligere?

Både menneskene og naturen setter sine spor i berget
Spor i svaberg

120x25cm
(bildet er beskåret for websiden)

Sterk vind
120x32cm

Denne trassige karen fant jeg da jeg var på Sula for å forberede utstillingen. Mer konkret blir det kanskje ikke, at vi må klore oss fast på terskelen til havet.

Bildet er beskåret for websiden.

 

Vått over. Vått under.
Triptyk: ca 120x40cm

Av augo gjorde han stoveglas

Til sist vil jeg presentere fire bilder fra serien "Av augo gjorde hans stoveglas", som min kone, kostymedesigner Berit Haltvik With har gitt form like mye som meg selv. Utvalget er gjort på bakgrunn av berøringen med havet generelt, og Sula spesielt. Tittelen på prosjektet er hentet fra en skjemtevise som sier noe om livsbetingelsene for menneskene – enten man tolker temaet om å bruke "alt" som skryt eller alvor. Hele utstillingen finnes, sammen med kostymene (som er laget konkret med tanke på fotograferingen), på Austrått i sommer .

•    •    •

Bildene er til salgs

Alle bildene som er presentert på denne siden, er til salgs i nettbutikken min. Nedenfor her har jeg laget linker til hvert enkel bilde.  Disse bildene printer jeg selv og signerer, men montering overlater jeg til den som kjøper det, gjerne sammen med en rammemaker som kan etablere den riktige forbindelsen mellom bildet og rommet det skal henge i.

Using Format